image image

POLITIKA UPORABE PIŠKOTKOV

1 Uvodoma 

1.1 Lastnik spletnega mesta je U-Tender, poslovno svetovanje in naložbe d.o.o., Celovška cesta 136, 1000 Ljubljana, matična številka: 8458260000 (v nadaljevanju: »U-Tender« ali »mi«).

1.2 V nadaljevanju navajamo dodatne informacije o piškotkih, nameščenih na spletnem mestu: www.u-tender.si (v nadaljevanju: »spletna stran«).

 

2 Kaj so piškotki?

2.1 Piškotek je majhna podatkovna datoteka, ki je v obliki edinstvene anonimne kode poslana vašemu spletnemu brskalniku s spletnega mesta. Vaš spletni brskalnik nato omenjeno datoteko shrani na trdem disku vašega računalnika, pametnega telefona ali tablice.

2.2 Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev in zagotavljajo hitrejšo ter enostavnejšo interakcijo med spletnim uporabnikom in spletno stranjo. S pomočjo piškotkov si spletna stran zapomni preference in izkušnje posameznega uporabnika, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

2.3 Piškotki so lahko shranjeni v napravi trajno oziroma za daljše časovno obdobje (stalni piškotki) ali se izbrišejo ob zaprtju brskalnika oziroma po poteku določenega časa (sejni piškotki).

2.4 Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom spletnega brskalnika uporabnika, zaradi česar lahko uporabnik shranjevanje piškotkov omeji oziroma onemogoči. V nadaljevanju smo za vas zbrali postopke za omejitev oziroma onemogočenje shranjevanja piškotkov na nekaterih najbolj uporabljenih spletnih brskalnikih:

Gre za povezave, veljavne na dan sprejema te Politike zasebnosti, ki jih lahko upravljavci spletnih brskalnikov kadarkoli spremenijo, na kar nimamo vpliva.

2.5 Ob omejitvi oziroma onemogočenju shranjevanja piškotkov obstaja možnost, da številne funkcije spletne strani ne bodo delovale pravilno.

 

3 Vrste piškotkov na naši spletni strani

3.1 Za zagotavljanje delovanja naše spletne strani uporabljamo funkcionalne in analitične piškotke.

3.2 Funkcionalni piškotki pomagajo pri navigaciji na spletni strani ter podpirajo varnost in funkcionalnost spletne strani. Funkcionalni piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne strani.

3.3 Analitični piškotki se uporabljajo za izvajanje statističnih analiz o načinu uporabe in krmarjenju po spletni strani. Analitični piškotki nam pomagajo razumeti katere informacije so najkoristnejše za uporabnike ter nam omogočajo izboljšanje spletne strani. Ti piškotki niso nujno potrebni za delovanje spletne strani, vendar izboljšujejo kakovost krmarjenja po spletni strani in splošno uporabniško izkušnjo.

3.4 Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati, in ne morejo poškodovati vaše naprave.

3.5 Seznam piškotov na naši spletni strani

IMEVELJAVNOSTOPISVIR
utender_cookie_allow1 letoPreverjanje potrditve piškotkovwww.utender.si
_ga2 letiUstvarjanje statistike ogledov spletne straniGoogle Analytics
_gid24 ur Ustvarjanje statistike ogledov spletne straniGoogle Analytics
_utma2 letiUstvarjanje statistike ogledov spletne straniGoogle Analytics
_utmb30 minutUstvarjanje statistike ogledov spletne straniGoogle Analytics
_utmcdo izteka sejeUstvarjanje statistike ogledov spletne straniGoogle Analytics
_utmz6 mesecevUstvarjanje statistike ogledov spletne straniGoogle Analytics
_utmv2 letiUstvarjanje statistike ogledov spletne straniGoogle Analytics
_utmt10 minutUstvarjanje statistike ogledov spletne straniGoogle Analytics

 

4 Pravna podlaga za uporabo piškotkov

4.1 Ob dostopanju do spletne strani se na strani prikaže kratko obvestilo o piškotkih. Z zaprtjem obvestila, nadaljnjim krmarjenjem po spletni strani, obiskom drugih strani ali izbiro elementa (npr. slike ali povezave) na isti strani, soglašate z uporabo piškotkov.

4.2 Skladno z zakonom soglasje uporabnika ni potrebno za uporabo funkcionalnih in anonimnih analitičnih piškotkov. Omenjene piškotke uporabljamo na podlagi našega zakonitega interesa za izboljšanje navigacije in uporabe spletne strani.

 

5 Veljavnost politike

Politika uporabe piškotkov se uporablja od dne objave dalje do preklica oziroma morebitne
spremembe. Politika je bila zadnjič posodobljena 2.12.2021